Полицейският синдикат свали доверието си от Павлин Димитров

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) снема доверието си от заместник-министъра на вътрешните работи Павлин Димитров. Това се казва в декларация на СФСМВР, разпространена до медиите вчера. В документа синдикалистите обявяват, че няма да приемат по никакъв начин и под никаква форма разговори с МВР, в които политическото ръководство е представлявано от Димитров. От организацията се обявяват и срещу правилника, по който се водят в момента разговорите в Съвета за социално партньорство към министерството (ССП).
„Дейността на зам.-министър Димитров като председател на Съвета за социално партньорство в МВР доведе до блокиране на структурата и непрекъснато отлагане на проблемите във времето (справка протоколите от заседанията на съвета), което стана причина за разпадането на ССП поради напускането на СФСМВР и останалите три синдиката в системата на МВР“, се посочва в декларацията. На 12 декември полицаите се събраха в градинката пред църквата „Св. Седмочисленици“, за да отбележат една година от първия си протест, на който поискаха по-високи заплати и по-добри условия за работа.
„Министърът на вътрешните работи ще реши кой ще представлява МВР в Съвета за социално партньорство“, каза вчера Павлин Димитров. Той беше категоричен, че докато е служител на МВР, ще полага необходимите грижи за целия състав на министерството. Димитров обясни, че в рамките на три месеца, откакто представлява МВР в Съвета за социално партньорство, едва ли е можело да се решат всички проблеми на полицаите.
„Не бива колегите така остро да поставят въпросите, при положение че ще има решение във времето. Призовавам колегите от синдикалната организация да решат проблемите с тяхната легитимност, за да знаем кои са техните представители и да можем да работим. В противен случай разцеплението, което съществува във федерацията, създава проблеми на самата федерация и на работата на МВР”, посочи още той. Димитров беше категоричен, че не би се противопоставил на което и да е искане на полицаите.

Станете почитател на Класа