Генералният директор на БТА Кирил Вълчев се ожени на Антарктида

Генералният директор на БТА Кирил Вълчев се ожени на Антарктида
  • Публикация: 
  • Дата:  
    04.02.2024
  • Сподели:

Иван Върбанов

Генералният директор на БТА - Кирил Вълчев се ожени на Антарктида.

Вълчев е подписал с дамата на сърцето си - Силвия, граждански брак в Южния океан, до остров Ливингстън - в Антарктида, в близост до българската база "Св. Климент Охридски".

 

Церемонията се е състояла на борда на българския научноизследователски кораб "Св. св. Кирил и Методий", а гражданският брак е заверен с подписа на капитан Николай Данаилов, който по закон има и това право.

 

Свидетели на венчавката са станали професор Христо Пимпирев - ръководител на 32-та българска антарктическа експедиция и флотилен адмирал професор Боян Медникаров - ректор на Висшето военноморско училище във Варна (чиято информационната дейност подпомага Силвия).

 

Сред гостите е и българският посланик в Аржентина Стоян Михайлов, който също е част от експедицията, както и български и испански антарктици.

 

След импровизираната кратка церемония е прозвучала песента на Теодосий Спасов, която той написа на Антарктида като член на българската антарктическа експедиция.

 

Не ни остава нищо друго, освен да пожелаем на младоженците много здраве, много любов, щастие и радости и дълго години да бъдат ръка за ръка в добро и дни на изпитания.

 

ГОРЧИВО!

Станете почитател на Класа