14 митничари с двойки на теста за компетентност

14 митничари изкараха двойки на тестовете за професионална компетентност, съобщиха от Агенция „Митници“. След проверката на знанията на служителите в агенцията 22-ма са пълните отличници, а на други 16 са поставени служебни двойки. От агенцията уточняват, че между служебните двойки шест са на отстранените от залата по време на теста в Пловдив служители, които се опитаха да препишат един от друг. Останалите десет теста са анулирани заради неспазване на инструкциите при попълване.
От Агенция „Митници“ обясниха, че най-незадоволително са се представили двама служители – един от Русе и един от София. Те имали по-малко от 20 верни отговора, а точките им не достигали дори и за двойки.
Анализът на резултатите показва, че средната оценка от специализираните тестове е с около 0,8 по-висока от средния успех от общия тест, който се оказа по-труден за служителите. Най-висока оценка са получили служителите от направление „Борба с наркотрафика“, ІV ниво (5,55), а най-ниска - тези от отдел „Последващ контрол”, на І ниво (4,29).
Като цяло Регионалната митническа дирекция-Пловдив има най-висок среден резултат с оценка 4,76 и само 11% служители с оценка под 4. Второто място се поделя от РМД-Бургас и РМД-Варна с 4,73, а на трето място е РМД-Русе със средна оценка от 4,69. На опашката е РМД-София със среден успех от 4,55.

Станете почитател на Класа