Борисов гневен към ПП: Стрелят по мой "паметник" в Благоевград - няма да им дам бял ден!

Борисов гневен към ПП: Стрелят по мой "паметник" в Благоевград - няма да им дам бял ден!
  • Публикация: 
  • Дата:  
    11.03.2023
  • Сподели:

Читалището, в което сме днес, е направено по време на управлението на ГЕРБ и г-н Борисов, каза кметът Калоян Георгиев

 

 

Няма да им дам бял ден, гневно заяви по адрес на "Продължаваме промяната" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като разказа в Ихтиман история от Благоевград - представители на "Промяната" стреляли по негов "паметник". 

Борисов обвини ПП, че "ни карат да се бием българи с българи".

"Аз няма да позволя да ми стрелят по физиономята и децата ми да го гледат. Ако това е демокрацията - ще ги гоня до дупка! Няма да им дам бял ден! Вчера ми извадили един "паметник" и го стрелят в центъра на Благоевград с пищови. Съдебна реформа, ли? Ако това е така, никога няма да ви подкрепи ГЕРБ! Никога с тези, които стрелят по хората! Днес го занесли в Сандански. Там обаче партията, понеже е малко македонска, и го прибрали. Или си приберете вересиите, или не знам какво ще стане", разпали се Бойко Борисов, спомняйки си благоевградската история.

Инфлацията в България за две години се е увеличила четири пъти. Това ви го скроиха тези хора, подпомогнати и отвън, каза още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, критикувайки основните си опоненти от "Продължаваме промяната".

Борисов припомни, че при него като премиер, в България са били президентът на Франция, канцлерът на Германия, премиерът на Великобритания.

"Единствено, когато беше Европейския съвет в София до един бяха всички премиери, президенти, канцлери - до един, титулярите", припомни Бойко Борисов. "В София се направиха срещите между Заев и Хашим Тачи. Аз ги организирах! Какво се случи с тази България? Цялата верига на доставки сега ни заобикаля! Кой поиска България да удари дъното в Балканите и в Европа?! И те ми дават примери! Четири пъти, Евростат го казва - обедняване. Парите ги няма, парите изчезнаха, инфлацията изяде повишенията на пенсиите и заплатите. Този, който направи правителство - ей там е мостът, да отиде да се хвърли! Служебното правителство дохарчва парите", продължи лидерът на ГЕРБ.

Взеха ви парите с вашето търпеливо мълчание. Заплашиха младежите на ГЕРБ със затвор. Тази търпеливост на ГЕРБ ме изнерви и мен вече, каза още Борисов, имайки предвид увеличаването на цените на горивата. И обвинението, че за това е виновна младежкта организация на ГЕРБ, хвърлено от кабинета "Петков".

"Умолявам президента да разпореди да извадят финансовото положение на държавата. И съм сигурен - няма обиколки, всички лидери ще се приберат. Само Коцето (Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане")... 16 милиарда ги няма. Този, който дойде, трябва да затегне колана до последната гайка. Защото държавата ще бъде принудена да дойде МВФ да направи това, което българските политици ги е страх да го направят", продължи Бойко Борисов.

Те дойдоха подкрепяни, вметна по адрес на ПП Борисов.

Тепърва почва бедствието, беден и гладен народ няма как да го спреш, каза той.

"Измъкването на държавата от това състояние става само с всички", продължи Борисов. И анализира последното социологическо изследване на "Галъп". "Дори обединени, те падат, защото все повече българи започват да чуват какво се е случило. Всички пазаруваме в магазините", посочи лидерът на ГЕРБ. Според него ПП са "изпуснали инфлацията, докато са прибирали комисионни".

"Крокодили", "мечки", "вълци" - какво само не изловихме - върна се във времето, когато бе главен секретар Бойко Борисов в началото на словото си. Той припомни как се е справил с престъпността в София - област.

Борисов припомни и, че по времето на ГЕРБ не е имало нелегална миграция. А българските граничари били най-добри.

"Поименно познавах граничарите на турската граница. И турските знаях. С президента Ердоган се чувахме всеки ден", заяви той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Ихтиман, където продължава предизборната му обиколка.

Срещата откри кметът на Ихтиман от ГЕРБ Калоян Георгиев, представяйки Борисов като "най-успешния премиер след 1989 г.".

Читалището, в което сме днес, е направено по време на управлението на ГЕРБ и г-н Борисов, каза кметът. И пожела на 2 април хората да не изберат "поредните шарлатани", а да гласуват с №2 за ГЕРБ - СДС.

След него думата взе вторият в листата Марин Маринов, който се представи като "дете на прехода". "Спомням си усещането, че няма държава, че няма кой да мисли да хората", каза той. И продължи: "Това се промени. И вие знаете кой спря разрухата - това е ГЕРБ и Бойко Борисов." "През моя съзнателен живот всичко, което бе направено за хората, бе от ГЕРБ. Една къщичка за птички не ни остави "Промяната". На 2 април трябва да им кажем  - не, няма как. Искаме нашите деца да живеят, без да плащат заемите на Кирил Петков и Асен Василев. Всички ние искаме да живеем в една стабилна българия отново. Боже, пази България", завърши той.

Листата ни е пълна с млади хора - амбициозни, можещи, започна водачът на листата Младен Маринов. И продължи с критика към "Продължаваме промяната". Според него срещу ГЕРБ се води компроматна война. "Това е лъжа, ако беше истина - имаха две години да го докажат. Доказаха, че са крадци", каза Маринов.

"Искам всеки да се върне назад и да си даде сметка кога беше по-добре. Хората бяха сигурни в бъдещето. Сега, ако ви попитам дали сте сигурни в бъдещето, сигурно ще кажете - не", каза още Младен Маринов. Той изтъкна, че битовият ток е по-евтин заради предложението на ГЕРБ.

Отиваме за пети път на избори, но това не е защото ние го искаме, а защото нашите опоненти са абсолютно безотговорни, посочи той. И обърна внимание, че от ГЕРБ са предложили проф. Габровски за премиер, защото са искали да дадат перспектива.

"Промяната" са в изолация. И затова се събраха, защото видяха, че потъват. И ще продължат да потъват, каза Младен Маринов.

Вчера той събра в НДК актива на партията в София. А по-рано бе в Разград, Шумен, Русе и Враца.

 

 

Станете почитател на Класа