Борисов за Петков: Глупакът се убива с мълчание, иначе...

Борисов за Петков: Глупакът се убива с мълчание, иначе...
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.09.2022
  • Сподели:

Бизнесмени от туристическия и ресторантьорскиа бранш направиха своите предложения за подобряване на рекламата на страната ни. Те изразиха желание да бъде съставена камара, която да обедини представителите на бизнеса

 

"Виждате, че ние всеки ден се срещаме с работодатели, синдикати и браншови организации, защото, за съжаление, политическата класа излезе извън контрол. Дори и така наречените дебати не се занимават с важните теми, каквато е туризмът, например", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със синдикатите от туристическия и ресторантьорския бранш. 

 

"Заради хората, които гледат, искам да кажа, че глупакът трябва да се убива с мълчание. Иначе и ти ставаш глупак. 

 

Радичков го е казал, не аз", коментира Борисов вчерашния дебат, на който Кирил Петков се появи неканен, което доведе до напускането на представителите на ПП ГЕРБ.

Бизнесмени от туристическия и ресторантьорски бранш направиха своите предложения за подобряване на рекламата на страната ни. Те изразиха желание да бъде съставена камара, която да обедини представителите на бизнеса.

"Ние винаги се вслушваме в синдикатите. Всички политически партии трябва да се обединим върху това, което бранша предлага. Ние сме направили ДДС-то 9% и ще го оставим така, защото е важно за бизнеса. 26 хиляди предприятия са в този сектор", изтъкна той. 

"Синдикатите могат да разчитат на нас и като опозиция, и като управляващи, че ще представляваме вашите интереси в парламента", обясни Борисов. 

"Ние всеки ден се срещаме с работодатели, синдикати и браншови организации. Дебати по политиките, каквито се водеха преди няколко години, вече не се водят. Политическата класа излезе извън контрол. Сега би следвало да има дебат за туризма, в който политиците да представят какво ще направят в сектора, а гражданите да преценяват за кого да гласуват.

Месеци наред разработвахме документ, който съдържа всичко онова, което браншът предлага. Документът е изпълним. Браншът може да разчита, че ние ще бъдем негов представител в парламента. Важно е да всички политически партии да се обединим около него, защото България е заобиколена от държави, които развиват сериозно развиват туризма си, каза Борисов. 

"ГЕРБ-СДС сме за запазването на 9% ДДС за бранша. Ние сме и твърдо за създаване на Камара. Това е свързана система, която се състои от няколко елемента – хотели, ресторанти, плажове, ски писти, лифтове, пътната инфраструктура и други. Трябва да има Камара и Закон за туризма, който да е одобрил и браншът", заяви лидерът на ГЕРБ.

 

 

 

Станете почитател на Класа