Погнаха Рашков заради скритите му имоти и пари

Погнаха Рашков заради скритите му имоти и пари
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.01.2022
  • Сподели:

Има непосочване на всички влогове, които той и съпругата му притежават, както и не са отразени недвижимите им имоти, уточни Сотир Цацаров

Антикорупционната комисия проверява Бойко Рашков. Това каза шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров на въпрос на депутата Ана Александрова от ГЕРБ, която го попита дали има такава проверка във връзка с публикации в медиите и дали той е оказвал натиск във връзка с такава.  

 


„Има непосочване на всички влогове, които той и съпругата му притежават. 

След това е имало подаване на следваща декларация, финална, при която не са отразени недвижими имоти. 

Има и декларация, която е подадена със закъснение и затова има проверка“, каза Сотир Цацаров. 

Той категорично заяви, че Рашков не е оказвал натиск във връзка с тази проверка. 

„Що се отнася до втората част от въпроса за влияние от Рашков за отнемането на допуска ми бях ясен - ако се окаже, че сигналът срещу мен не е верен, ще си потърся правата в съда. Ако се окаже, че сигналът не е от Рашков, ще му се извиня публично. 

Имам отношение към проверка на зам.-председателя на Бюрото за контрол на СРС-тата, когато Бойко Рашков беше председател. Никога пред мен не са били предоставяни документи да се отнема допуска на Рашков или да се прави проверка“, заяви Цацаров.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес шефа на КПКОНПИ отново говори за това каква е връзката на Рашков с подадената от него оставка.

БЛИЦ припомня, че на 13 януари Цацаров обяви, че подава оставка, но ще поиска да бъде освободен от 1 март, когато трябва да внесе годишния отчет на Антикорупционната комисия. Ден по-късно Цацаров остана без достъп до класифицирана информация, след като той му беше отнет от ДАНС.

Станете почитател на Класа