Президентът ще присъства на учение на Военновъздушните сили

Президентът Георги Първанов ще присъства днес като високопоставен гост на тактическото учение с бойни стрелби на Военновъздушните сили на зенитния полигон Шабла, съобщиха вчера от прессекретариата на държавния глава.
Министърът на отбраната Николай Младенов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов също ще наблюдават заключителния етап на тактическото учение с бойни стрелби.
Учението се провежда съгласно военните стандарти на съюзното командване на НАТО. В него участват и подразделения на Сухопътни войски и Военноморските сили.
По време на заключителния етап на учението ще бъдат проведени бойни стрелби на зенитно-ракетни формирования на видовете въоръжени сили и експериментални стрелби на екипажи от авиобаза Граф Игнатиево.
За осигуряване на безопасността по време на стрелбите се обявяват за временно опасни за корабоплаване и въздухоплаване районите за разполагане на войските и акваторията на Черно море, заключена между нос Карталборун, нос Калиакра и линията, отстояща на 100 км успоредно на бреговата ивица, както и въздушното пространство над тях на височина до 40 км.

Станете почитател на Класа