Христо Проданов: Еуфорията от изборите трябва да отминава, време е за важни и разумни политически решения

Христо Проданов: Еуфорията от изборите трябва да отминава, време е за важни и разумни политически решения
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.04.2021
  • Сподели:

Очаквайте от БСП да е гласът на разума в това Народно събрание
 
„Очевидно е, че втората политическа сила е партията, около която може да се състави мнозинство против ГЕРБ и досегашното управление. Ние сме казали, че сме склонни на разговори. От тяхна страна няма покана. Не възнамеряваме да се молим на никого. Ако сметнат, че с наша подкрепа могат да направят правителство, естествено, следвайки политики и съобразявайки с важните за БСП, бихме ги подкрепили." Това заяви по БТВ зам.-председателят на Парламентарната група на „БСП за България" Христо Проданов по повод възможностите за съставяне на правителство. По думите му БСП би трябвало да бъде причислена към партиите на протеста, защото тя е присъствала на тях.


Проданов изрази мнение, че всичко е въпрос на открити политически разговори пред обществото.


„Това, което трябва да се направи най-скоро в тази безпрецедентна здравна, икономическа, социална криза, е да се вземат мерки, за да може държавата да тръгне в правилна посока. Необходима е ревизия на финансовото състояние на държавата, защото всяка една мярка струва средства. Трябва да знаем какво е реалното финансово състояние на държавата, ако се наложи да се прави актуализация на бюджета", категорично подчерта Проданов.


„Еуфорията от изборите трябва да отминава, време е за важни и разумни политически решения. Това очакват българските граждани. Очаквайте от БСП да е гласът на разума в това Народно събрание", подчерта депутатът от левицата. Той коментира, че политиката е изкуство на разговори и компромиси, и единствената цел трябва да бъде по-доброто бъдеще на хората, които живеят в България.
 
На въпрос за оставката на главния прокурор, Проданов припомни, че левицата иска оставката на главния прокурор, но това не може да стане в ситуация, в която няма парламент.


 Относно ефективността на комисията, която ще разследва управлението на ГЕРБ, Проданов коментира: „За да е ефективна, трябва изпълнителната власт да не е подчинена ГЕРБ. Не може тези, срещу които водиш разследване, да управляват всичките държавни структури и да очакваш резултати. Първо трябва да бъде сменено управлението, за да се изкара истината наяве."


 Социалистът припомни също, че левицата е предложила да се гласува мораториум върху всички сделки и назначения на правителството в оставка, но „партиите на протеста" не са го подкрепили.

Станете почитател на Класа