Борисов: Новите управляващи превръщат Народното събрание в Народен съд

Борисов: Новите управляващи превръщат Народното събрание в Народен съд
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.04.2021
  • Сподели:

Премиерът в оставка Бойко Борисов дава в този момент пресконференция в централата на ГЕРБ. Не нея присъстват вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и министрите на здравеопазването и финансите проф. Костадин Ангелов и Кирил Ананиев.

 

Борисов отбеляза, че било логично НОЩ да бъде закрит, след като правителството, което го е създало е подало оставка. Той предложи на известния пулмолог и депутат от Демократична България д-р Александър Симидчиев да оглави новия щаб, който може да бъде назначен от следващото правителство. Д-р Симидчиев бе избран в петък за председател на здравната комисия в парламента.

 

"Опитаха се да се заиграят със здравето на хората и да кажат, че не мислим за него. Членовете на НОЩ са държавни служители... Една година не спряха да се подиграват с Щаба, дори гориха маските и казваха, че двама генерали плашат народа. Казват, че ние едва ли не на инат сме затворили Щаба. Няма такова нещо. Моето предложение е, ако искат да го има този щаб. Д-р Симидчиев да дава указания. Но тук злобата и реваншизма им стигна до там, че в петък толкова искаха бързо да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета", каза премиерът в оставка.

 

Ако парламентът иска да има щаб може да се събере още днес и да реши дали да има щаб и ако харесва сегашния да му гласува доверие, препоръча Бойко Борисов. След което отсече: "Ние сме опозиция. Повече не ни питайте за нищо. Ние вече не носим отговорност."

 

Лидерът на ГЕРБ говори и за новото парламентарно мнозинство, което се оформи срещу ГЕРБ в Народното събрание, за резултатите от изборите и за Плана за възстановяване, който предизвика скандал в петък и се стигна до разгорещени дебати.

 

Планът за възстановяване е правен от над 200 човека. Тези, които викат в парламента нямат повод. Как си представяте този план да бъде представен със всичките му предложения. Само за асфалт няма пари в него." Това каза премиерът Борисов на извънреден брифинг на ГЕРБ в централата на партията. Планът се превърна "в ябълката на раздора" за парламента  в петъчното заседание, когато в дневния ред бе заложено изслушване  на Борисов по него.

 

Той обясни, че има новото "управляващо мнозинство" в парламента. "Като видях как си говорят по снимките Наско Атанасов с Данчо Цонев", каза още Борисов и обясни, че акцията на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов е "добре координирана акция с ДПС". Борисов показа карта на България, където ГЕРБ печели на последните избори в 23 района.

 

"Ще направят мниозинство само когато някак дори и физически се саморазправят с ГЕРБ", обясни още лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов каза, че няма да отиде в сряда в парламента, макар че бе задължен с гласуване на НС да се яви и да обясни за Плана за възстановяване. Премиерът в оставка уточни, че уважава законодателната власт, но смята, че новите управляващи търсят само скандала и саморазправата с него и с ГЕРБ и че превръщат Народното събрание в Народен съд.

 

Аз съм се оттеглил от всички постове, за да не дразня и вече съм обикновен гражданин, каза Бойко Борисов, обяснявайки, че е подал оставка като министър-председател и депутат.

Станете почитател на Класа