80% от новите депутати са алчни за власт

80% от новите депутати са алчни за власт
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.04.2021
  • Сподели:

 

Отдавна, още в книгата си "Болестите и сексът на държавниците", съм предлагал кандидатите за депутати и кметове да заявяват освен финансовото си състояние, също и здравословното, както и сексуалната си ориентация. Това трябваше да направят и депутатите от 45-тото НС. Това заяви пред Lupa.bg социалният медик д-р Тотко Найденов.

 

 „Малък пример с кандидат-кметовете на две родопски села: предварително заявиха на съселяните си, че имат, съответно, диабет и извършена операция по повод раково заболяване. И хората си ги избраха, въпреки това. Но така правят по цяла Европа. Знаете - кметове на Берлин, Париж и други големи градове, също и в САЩ не скриха, че са хомосексуалисти - и ги избраха, какво пречи това на програмите и почтеността им? Но пък лишиха враговете си от нападки и обвинения в зависимост“, посочи експертът.

 

"Нарцисизмът (самовлюбеността и самочувствието) са силно изразени у преобладаващия брой стари и нови депутати. Така избиват комплексите от ниската си подготвеност да бъдат държавници. Най-отчетливо обаче виждам алчността за власт. За тях тя означава пари и афродизиак по признанието на Кисинджър. Именно сексът ми идва наум винаги, когато видя в пленарната зала някоя засукана млада хубавица с еротично излъчване на компаньонка или дори жрица от Дунав мост. Хайде, оборете ме: кога е успяла да се наложи в своята партия, с какви дейности, с какви идеи? Тези мадами никога не вземат думата от трибуната, не предлагат някой проектозакон. Всъщност, една бивша Миска с наклонности към чашката, за щастие, нейната партия-носител не влезе в парламента, заяви един свой "отдавна готов" проектозакон - за проституцията“, припомни д-р Тотко Найденов.

По думите му поне 80% от кандидатите са се втурнали в надпреварата, водени не от някакви патриотични чувства към народа и отечеството, а от алчността - за бързо и забогатяване. Политиката стана, уви, най-лесният и сигурин начин за трупане на лични доходи. Алчността е един от Седемте смъртни гряха, обособени от Папа Григорий Велики през 590 г.: гордост, гняв, леност, завист, алчност, лакомия, похот. Знаят ли ги нашите държавници, избягват ли ги?“, пита социалният медик.

Симона Георгиева

Станете почитател на Класа