Премиерът обеща нарушилите закона да бъдат наказани

Земи в кв. „Галата" и имоти на варненски училища са били заменяни и продавани за жълти стотинки. Това заяви вчера във Варна министър-председателят Бойко Борисов. Според него до два-три месеца виновните ще си получат заслуженото и ще има осъдени. Прокуратурата, МВР и ДАНС заработиха много добре, добави Борисов, който присъства на тържествата по случай 130-годишнината от създаването на Военноморските сили (ВМС) на Република България. Според него съдебната система е независима в името на нейното положение, но не е независима от народа. „След като народът иска тази промяна, те са длъжни да се променят”, каза Борисов.
Вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи на 8 август пред в. „Труд“, че на бивш министър от кабинета на Сергей Станишев до дни ще бъде повдигнато обвинение от прокуратурата. „Имаме политическа воля да овладеем престъпността по високите етажи на властта и това ще стане до 3-4 месеца“, добавя той. Цветанов категорично обаче отказва да назове пред изданието името на бъдещия клиент на прокуратурата.
Изявлението на вътрешния министър дойде след новината в петък, че спецагенти от ДАНС са започнали проверка в Министерството на отбраната. Проверката тръгнала от мегаагенцията по социални дейности, чийто шеф беше бившият министър Николай Цонев. От ведомството са изискани договорите за обществени поръчки за ремонти и строителство. Според запознати освен в Министерството на социалната политика и труда и във военното ведомство имало надписани ремонти.
Другият държавен служител, срещу който до момента има повдигнато обвинение, е бившият председател на Държавната агенция за горите (ДАГ) Стефан Юруков.

Станете почитател на Класа