Министър Кралев проведе работна среща с посланика на Русия Анатолий Макаров

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща с руския посланик Н. Пр. Анатолий Макаров. Двамата обсъдиха традиционно добрите отношения между Русия и България в областта на спорта и сътрудничеството между спортисти, треньори и спортни академии.

Макаров отправи покана към министър Кралев за посещение в Русия от името на руския министър на спорта проф. Олег Матицин.

По време на визитата в Русия работна група ще изготви план за действие по съществуващото споразумение между България и Русия в сферата на спорта.

Желанието за задълбочаването на сътрудничеството между двете държави в тази област бе обявено през 2018 г. при визитата в България на Павел Колобков, който по това време беше министър на спорта на Руската федерация.

По време на срещата бяха договорени още две посещения от българска страна в Русия. Зам.-министърът на младежта и спорта Николай Павлов, отговарящ за сектор „Младеж“, ще вземе участие в Международния младежки форум Евразия Global (2-8 септември) в Оренбург.

Зам.-министър Стоян Андонов също ще посети Русия, като ще вземе участие в 9-и Международен спортен форум в Екатеринбург през октомври.

Станете почитател на Класа