Протестиращите остават в “триъгълника на властта”, пред Ректората и на Орлов мост

На 35-ия ден от антиправителствените протести София осъмна с три блокирани кръстовища – Орлов мост, пред Ректората на СУ „Климент Охридски“ и “триъгълника на властта”, заключен между Министерски съвет, Парламента и Президентството.

Късно снощи „Отровното трио“ застана начело на възстановяването на палатковия лагер на кръстовището пред университета, освободено преди два дни. На мястото в момента има три палатки и един навес. По-късно днес се очаква протест пред немското посолство, както и блокиране на сградите на министерства и институции.

Нощта премина без инциденти и провокации. Нощувалите на барикадите в центъра на София посрещнаха ведро утрото. Обстановката в града е спокойна. Полицейско присъствие има около барикадите, но по една патрулна кола.

Минути след 7.30 часа младежи донесоха кафе и закуски на протестиращите. Отиващите на работа пеша или с велосипед, които минават покрай Ректората, изказват подкрепа, поздравяват се с добро утро – едни внигат палец докато въртят педалите и викат “оставка”, други недоволстват и хилят несъгласните с властта, че пречат на свободното им движение.
Исканията на протестиращите остават непроменени и постоянни повече от месец – оставка на правителството, оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев, провеждане на честни избори и дистанционно и електронно гласуване.

Станете почитател на Класа