Протести в цялата страна. Гневът от управлението се излива на улиците

Стотици граждани се събраха в центъра на Монтана, за да изразят недоволството си от управлението на страната. Това е първият протест в областния град, уверенията на протестиращите са че ще излязат със същите искания и утре.

В почти всички областни градове вчера се провеждоха протестни демонстрации. За първи път на площада излязоха хора и в Монтана, и Враца, съобщава БТВ.

Масов беше протестът във Варна. Хората бяха много повече от предишния ден, като настояваха за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев. За разлика от отминалите дни този път протестът стартира от две различни места. По традиция мнозинството се събра пред сградата на общината. По същото време имаше и демонстрация на гражданската организация БОЕЦ пред окръжния съд. Впоследствие двете групи се събраха и заедно шестваха по улиците на града.

Над 200 души участваха в поредния ден на протести в Бургас. Участниците се събраха през сградата на Община Бургас и с възгласи „Мафия!“, “Оставка!“, “Протестът е за вас, елате при нас!“ преминаха по булевард „Богориди“ към Морската градина.

Хиляди протестираха и в Пловдив. Те организираха шествие през центъра на града. А в Русе поредният ден на протести събра отново недоволните пред Съдебната палата. Със скандирания „Оставка“ протестиращите направиха шествие до Общината и Парка на младежта. Хората не приемат трите министерски оставки и искат предсрочни избори.

Поредният граждански протест в Благоевград се раздели на две. Недоволни от управлението се събраха на централния площад, а десетки автомобили се запътиха към столицата да заявят категоричното искане за оставки на правителството и главния прокурор.

Протест имаше и във Велико Търново. Стотици хора се включиха в шествие из града, като поискаха оставките на премиера и главния прокурор.

Поредна вечер на недоволство премина и в Ямбол. Протестиращите са категорични, че поисканите оставки няма да тушират напрежението. Пред сградата на община Ямбол за пета вечер се събраха протестиращи. Протестът прерасна в шествие по главните улици.

В Хасково протестиращите за поредна вечер поискаха оставка на Главния прокурор и смяна на управлението, а не частичен ремонт на кабинета.

Близо двеста силистренци се събраха пред областната управа в крайдунавския град със знамена, вавузели и плакати, за да изразят несъгласието си със сегашното управление. Преди началото на протестния митинг на осигуряващите реда полицаи бяха подарени по един български трибагреник с призив повече да не допускат националния флаг да се въргаля в калта.

Протестно шествие се проведе и в Сливен. Десетки хора от всички възрасти се събраха пред общината и преминаха по главните улици на града с искане за оставка на правителството.

Стотици граждани се събраха в центъра на Монтана, за да изразят недоволството си от управлението на страната. Това е първият протест в областния град, уверенията на протестиращите са че ще излязат със същите искания и утре.

Първи антиправителствен протест се проведе и във Враца на осмия ден от националното недоволство. В него се включиха стотина души, включително и родители на деца с увреждания.

В София протестът в центъра на града бе най-многолюден. Десетки хиляди изпълниха пространството в Триъгълника на властта, искайки оставката на правителството и на главния прокурор. Участници в протеста ръкопляскаха, пяха националния химн и обявиха, че утре пак ще са в центъра на София, за да изразят недоволството си от управляващите.

Докато пяха химна протестиращите, полицаите свалиха каските си.

 

 

Станете почитател на Класа