КЕВР: Парното и топлата вода поевтиняват с 14%

Цената на парното няма да скача, а ще намалее средно с 14%, заяви председателят на КЕВР Иван Иванов. Новината дойде, след като премиерът Борисов заплаши, че ще поиска от парламентарната група на ГЕРБ да внесе искане за смяна на членовете на регулатора, ако не спрат с объркващата информация за потребителите, съобщи БНТ.

 

"Ще обсъдя с колегите, включително и без това им е изтекъл мандата и смяна КЕВР. Щот такива глупости не могат през една седмица, две, да правят такива неща. Говорят бъдеще време, ако станело нещо, еди какво си. Ние към днешна дата имаме с 42% намаление на цената на газа, даже и повече. И то със стара дата. Те излизат и казват, ще вдигнем с 20% цената на топлофикация. Или ще влязат в час да говорят това, което реално има, а не да ми правят прогнози и след няколко дни. Те днеска сега ще го опровергават", заяви Борисов.

Иван Иванов уточни, че е направено внушение у хората, че те ще заплащат за парно отопление с 22% по-висока цена.

"Не вярвайте на всеки слух и всяка информация, която достига до вас. В качеството си на председател на КЕВР заявявам категорично, че цената на парното отопление за предстоящия есенно-зимен отоплителен сезон, средно за страната, ще бъде с 14% по-ниска от цената, която плащахте през миналия зимен период. За София намалението на цената е дори повече - с 15%", каза председателят на КЕВР.

С около 15 на сто ще е и корекцията в Пловдив и в Плевен. Във Враца и във Велико Търново намалението ще е с 13%, а във Варна, Бургас и Разград – с под 10%.

"Ние сме с изтекъл мандат още от 2 април. Според закона до избора до нов председател и съвет, ние продължаваме да изпълняваме функциите си. Народното събрание е органът, който трябва да проведе избор на нов състав на КЕВР", заяви Иван Иванов.

Той бе категоричен, че във всичките си решение регулаторът е спазвал закона и са били решения в обществен интерес.

Станете почитател на Класа