Нова сваля „Националната лотария“

„Национална лотария", предаването, което показваше големите победители от търкането на талони, е свалено от ефир, съобщава „Дневник". В програмата на телевизията има корекция и на мястото на предаването, което се излъчваше в събота и неделя, сега е поставена „Темата на Нова".

„Националната лотария" сега наистина предстои да стане национална, след като миналата седмица депутатите гласуваха законови промени за одържавяване на бизнеса с лотарийните билети. Промените влизат в сила от 21 февруари, когато ще бъдат публикувани в Държавен вестник. „Национална лотария" и „Лотария България" бяха на Васил Божков - бизнесменът колекционер в момента е обвиняем в 11 престъпления, включително за укриване на данъци покрай лотарийните си игри.

 

Нова сваля „Националната лотария“

 

Съобщението, че непродадените билети ще бъдат прибрани, хвърли в ужас някои българи, които решиха да се запасят, макар и печалбите вече да не се изплащат. Ако „Ню геймс" - компанията, която ги изплаща, обяви фалит, някои милионери ще се разминат с наградата си, твърди „Капитал", а оргиназиторите не са длъжни да изплатят сумите при наличието на „форсмажорни обстоятелства", за каквито може да се считат обвиненията срещу собственика им.

По информация на „Капитал" телевизията на Кирил Домусчиев получава от „Националната лотария" близо 20 млн. лв. за реклама годишно.

Станете почитател на Класа