Премахват вендинг машините за билети в градския транспорт в София

Започва премахването на апаратите за продажба на билети в градския транспорт в София. Това предават от News.bg, като допълват, че причината е внедряването на новата тикет система.

Самата тикет система трябва да заработи до края на тази година. От Центъра за градска мобилност посочват, че ще бъдат демонтирани близо 13 хил. устройства, сред които бордови компютри, валидатори и принтери за еднократни билети.

 

градски транспорт

 

Оттам уверяват, че пътниците няма да имат проблем заради липсата на вендинг машините, тъй като тях ги имаше само в трамваите и тролеите, и припомнят, че билети могат да бъдат закупени от водачите, както и от пунктовете на ЦГМ.

По думите на Центъра в момента се извършва цялостна подмяна на оборудването, както и преминаване към 4G свързаност като част от внедряването на новата тикет система.

Тя ще позволи съвсем различен начин на работа и удобство за пътниците, например закупуването на единен документ за пътуване за всички видове транспорт и пълен анализ за натовареността на градския транспорт.

В същото време във всяко от над 600-те превозни средства на ЦГМ ще бъде осигурено видеонаблюдение. Вече монтираните нови сини валидатори са в тестови период.

След като новата тикет система заработи, пътниците ще могат да си купуват електронни билети чрез банкова карта директно от валидаторите.

Запазва се опцията да си закупите билет директно от водача и зареждането на картата (пластиката) в съществуващите обекти на Центъра за градска мобилност. Можете да използвате и мобилния си телефон за закупуване и валидиране на превозни документи.

Зареждането на абонаментните карти също ще става и през новите валидатори.

-0:00

Станете почитател на Класа