Каракачанов: Армията се върна там, откъдето я изгониха преди 11-12 години

През тази година се случи най-важното събитие - сключи се договор за нови изтребители. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, в сутрешния блок на БНТ.

 

"Няма авиационна платформа, за която да не са заделени средства през 2019 г. Знаете проблема - пилоти има, но имаха по-малко летателни часове, необходими за подготовка", каза вицепремиерът.

По думите на Каракачанов, ако като нация нямаме кауза, нямаме шанс.

 

Резултат с изображение за „Каракачанов“"

 

Той заяви, че в МО тази година е приключила първата част от кампанията "Бъди войник".

"Армията се върна там, откъдето я изгониха преди 11-12 години. Показахме на хората, че да служиш в армията е достойно, вече не е лошо платено. Заплатите три поредни години ги увеличаваме, надявам се, че 2021 г. отново ще ги увеличим. Тази година за пръв път повече хора са постъпили в армията, отколкото са напуснали", каза вицепремиерът.

"Армията ще охранява границата, докато се наложи. Имаме готовност да изпратим няколко хиляди души и техника, както сме го правили. Ако тръгнат големи маси, сме готови с използването на много по-големи контингенти от армията", каза той.

"Казах на Джамбазки, че ще си носи последствията от това, което е направил. Немалко хора си позволяват да се веселят и качват в колата, но трябва да си носят последствията. Проверих какво е било поведението му - не е използвал евродепутатските си карти, документи. Държал се е прилично. Той е един млад човек и един от най-активните в европарламента", каза Каракачанов за заловения да кара пиян на 7 декември евродепутат Ангел Джамбазки.

Станете почитател на Класа