“Forbes” се завръща в България

Легендарното американско списание за бизнес новини и анализи “Форбс” стъпва отново на българския пазар след няколкомесечно прекъсване. То ще излиза отново в България, но с нов издател – “Българска бизнес медия”.

 

 

„Радвам се, че списание Forbes, което има дълга и успешна традиция в сферата на бизнес журналистиката в Съединените щати, ще излиза отново в България. Надявам се, че Forbes България ще бъде положителен пример за независимa и професионалнa медия в България. Свободата на словото и свободата на печата са излючително важни компоненти на жизнените, функциониращи демокрации по целия свят.“  Това заяви Джъстин Фрийдман, шарже д‘афер на Посолството на САЩ в София на събитието по повод завръщането на списание „Forbes” в България, което се състоя на 30 септември.

“I am pleased that Forbes, which has a long and successful tradition of business journalism in the United States, has relaunched in Bulgaria. It is my hope that Forbes Bulgaria will be a positive example of independent and professional media in Bulgaria. Freedom of speech and freedom of the press are critical components of vibrant, functioning democracies around the world.”

 

Резултат с изображение за списание“Форбс”


~U.S. Embassy Sofia Chargé d’Affaires Justin Friedman at the relaunch event for Forbes Bulgaria on September 30th.

“Форбс” ще заложи на изпитаната си традиция – класации на най-богатите и най-влиятелни хора, запазената си марка – “30 под 30″, както и на професионални коментари, интересни бизнес истории за успешните и вдъхновяващи предприемачи, инвеститори и водещи мениджъри”, заяви на тържеството Йордан Mатеев – главният редактор на Forbes България и изпълнителен директор на “Българска бизнес медия”.

Списанието е в продажба от този септември, а първата корица е запазена за съоснователя на българския технологичен гигант “Телерик” – Васил Терзиев. В началото на следващата година ще се появи и онлайн платформата на изданието.

Йордан Матеев е основател на компанията “Българска бизнес медия”, собственост на Фондацията за насърчаване на предприемачеството, подкрепяна от успешни български предприемачи начело с изпълнителния директор на “Софарма” АД Огнян Донев и собственика на една от най-големите компании за катерачни стени в света “Walltopia” Ивайло Пенчев.

Главният редактор и изпълнителен директор на “Българска бизнес медия” Йордан Матеев е категоричен, че новото издание ще бъде независимо, прозрачно и честно.

 

 

Либерта. БГ

 

Станете почитател на Класа