Министри: Да приключваме с тези дебили час по-скоро!

Те са трима, но предвождани от Нушка енерГЕПИчката. Вчера тя е публикувала на сайта на министерството си уникална оферта, за промяна на Наредба, за намаляване на тежестта на парите в нашите джобове.

Ако не вЕрвате убедете се сами:

 

 

Адресът на който можете да намерите офертата на Нушка и компания е:

 

//www.me.government.bg/bg/discussion-news/ministerstvoto-na-energetikata-predlaga-za-obshtestveno-obsajdane-promeni-v-naredbata-za-namalyavane-na-2698-m0-a0-1.html

 

Предложените промени в Наредбата са в обем от 6 страници PDF формат. Пак там, в отделен файл от 2 страници, са и мотивите към предложените промени. В червеното каре на снимката съм показал най-същественото от мотивите.

На практика те предвиждат всички ние да бъдем оскубани с още 612 милиона лева, през идните 5 години. Това означава, че административно се повишава цената на електроенергията от ВЕИ, а на нас ни се обяснява, че някаква “тежест се намалява”. Аз не се сещам за друга тежест, освен на портфейла в джоба ми. А вие?

Това означава, че всеки един гражданин на България, всеки месец през идните ПЕТ години ще плаща по 1,50 лева на месец повече за електроенергия, само заради тази схема. За едно четиричленно семейство това прави по ШЕСТ лева на месец по-висока сметка за ток. Но не забравяйте, че не всички граждани на страната ни си плащат сметките за ток. Има индо-българи, които не са чували за такива харчове, но консумират повече от коренното население. По този начин сметките на четиричленно коренно семейство ще набъбват до между 8 и 10 лева на месец.

В цял свят цената на електроенергията от ВЕИ намалява, а само у нас се повишава, не само по тази схема, но и с помощта на енерГЕПИйния регулатор КЕВР, който също административно ги надува ежегодно. Наскоро в “Как се формира цената на електроенергията? Урок №5” ви показах и разказах, как става това, но …

Всеки който прочете това и не го сподели, за да достигне до повече хора е съучастник в това престъпление, срещу самия себе си, близките си, роднините си и сънародниците си.

В края на съобщението от сайта на министерството има следната бележка: “Коментари, мнения и препоръки по предложения проект могат да се изпращат в законоустановения срок на имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Естествено срока НЕ Е ПОСОЧЕН, за да не затормозява дебилите. Логично, обаче, това да е 21-ви февруари. Аз най-вероятно ще отправя забележки и питания. Помислете си и вие дали да не го направите?

Останалите двама министри, вносители на предложението за промените, заедно с Нушка са на икономиката и на финансите. Все същите долни отрепки.

 

 

Станете почитател на Класа