Що за държава е тази, в която премиерът приема в МС Гинка? Всъщност Борисов не преговаря ли със себе си ?

«Що за държава е тази, в която премиерът официално приема в Министерския съвет провинциална мутреса, за да се информира за инвестиционните й намерения? Що за парламент е този, който извънредно ще заседава с височайшето присъствие на въпросната бизнесдама, за да обсъди бизнеса й? Само остава да й отдават военни почести. Всъщност в тези минути Бойко Борисов не преговаря ли със себе си?»,

 

 

Гинка Върбакова разговаря с Бойко Борисов

 

Тази сутрин собственичката на „Интерком България“ – дружеството, което купува активите на ЧЕЗ в България, Гинка Върбакова влезе в сградата на Министерския съвет.

 

Върбакова в момента има среща с премиера Бойко Борисов. На влизане в Министерския съвет тя отказа да говори, но обеща да даде изявление след срещата с Бойко Борисов.

 

По-късно днес, Комисията по енергетика съвместно с Комисията за контрол над службите за сигурност ще прослушат всички страни по сделката за ЧЕЗ.

 

Депутатите ще изслушат информацията от Комисията за защита на конкуренцията, Комисията за енергийно и водно регулиране, Комисията за финансов надзор, Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, Държавната агенция „Национална сигурност“ и Държавната агенция „Разузнаване“ във връзка с покупко-продажбата на активите на ЧЕЗ Груп в България.

 

На заседанието на двете комисии е поканена и собственичката на фирмата купувач „Интерком” Гинка Върбакова. От ГЕРБ съобщиха, че е поканен и представител на администрацията на президента.

 

Станете почитател на Класа