Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета

 

Народната представителка от “БСП за България” Елена Йончева завежда дело за клевета срещу зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. В ефира на бТВ тази сутрин зам.-председателят на ГЕРБ я набеди, че е участвала в “източването“ на фалиралата банка КТБ. 

 

„Той има опит в разпространяването на клевети и ще си търся правата в съда. Скандално е това, както и докладът на ДАНС за границата, по който все още мълчи прокуратурата, а и българското общество не е запознато и не е започнало разследване за тази търговия с нашата национална сигурност”, каза Елена Йончева на пресконференция в централата на БСП.

 

Председателят на червената партия Корнелия Нинова каза от своя страна, че БСП напълно подкрепя Елена Йончева в битката ѝ с властта около разкриването на една от най-големите корупционни сделки – строителството на оградата по българо-турската граница.

 

„Днес г-н Цветанов много грубо и необосновано нападна Елена Йончева като я обвини в извършване на престъпление“, заяви Нинова и посочи, че той е казал, че Елена Йончева е източвала КТБ. „По-важно е защо се прави това срещу Елена Йончева. Искам да декларирам, че Елена има пълната ни подкрепа“, заяви лидерът на БСП.

 

Нинова коментира, че БСП застава зад нея и до последно ще се бори за чистото ѝ име. „Това се прави заради нейните действия и политика по разкриване на една от най-корупционните сделки на правителството – тази с оградата“, допълни лидерът на БСП.

 

 

Станете почитател на Класа