Бедният българин най-много доплаща за здравеопазване

Системата на здравеопазването фалира, тя е консервативна система. Това коментира бившият секретар на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Димитър Ленков. По думите му политиците са виновни за това, че у нас е скъсана връзката между лекаря и пациента. А в страната ни са останали много големи професионалисти, които оказват адекватна медицинска помощ.
 
 
„Най-лесно е да обвиниш лечебното заведение за грешка“, заяви той, като уточни, че много хора предпочитат да дойдат от чужбина, за да получат тук медицинска помощ.

„Българинът, колкото и да е беден, той най-много доплаща за здравеопазването“, заяви д-р Димитър Ленков. Според него системата е достатъчно болна и това се вижда дори от новинарските емисии.
 

По въпроса бившият директор на болница „Пирогов“ д-р Спас Спасков смята, че няма кой знае каква трагедия, а трябва нещата да се подобрят. Според него моделът у нас е добър, но начинът, по който се прилага, има проблеми.

„Системата доказа своята неефикасност. Това е крахът на солидарния осигурителен модел, той вече не е солидарен“, смята още д-р Ленков.

Станете почитател на Класа