Кунева: „Готова съм да стана български еврокомисар“

Меглена Кунева е готова да стане български еврокомисар, но до момента никой не е разговарял с нея по темата, стана ясно от изявлението й пред телевизия „България он ер“.

 

 

 

 

 

 

„Правителството не е ангажирано с това, което аз мога. У нас има достатъчно добре подготвени хора за еврокомисар. Комуникацията на България и Европа — там ми е сърцето! Бях много добър първи български еврокомисар и много направих за България. Сега, страната ни губи от това, че от декември месец нямаме еврокомисар“, заяви тя.

 

„Дали мога да върша тази работа? Разбира се, че мога, уточни тя.

 

Ето какво каза още тя в предаването:

 

 „Да не бъдем жлъчни, да дадем време да се конструира парламентът. Аз не искам непрекъснато да се срива правителство, след правителство. Това накъсване нарушава политическия разказ на България.

 

Предсрочните избори са бягство през парадния вход и признание, че липсва желание да се пребори корупцията по високите етажи. Няма желание да се прилага антикорупционния закон-за какво говори това?

 

Европейските фондове у нас се използват за партийни цели. За съжаление в България Европа се разбира само чрез фондовете.

 

Считам, че вече Реджеп Ердоган не иска Турция да влиза в Европейския съюз. За мен ще е изключителен успех, ако Турция поне замрази преговорите, а не те да приключат, каквито гласове все по-често се чуват. Цинизъм е да се използват бежанците като оръжие. Картата на Балканите вече се прекроява. И не е преекспонирано да се говори за „война на Балканите“.

 

Не можах да разбера каква беше работата на служебното правителство да прави законопроекти? От името на кого е направен този законопроект? Политически погледнато, това е лоша инвестиция».

 

 

• Кунева е подписала 34 договора за финансиране на проекти за интеграция на цигани и бежанци

 

• Кунева призова България да поиска да помогне на всички бежанци

 

• Кунева пред „ВВС“: България е съгласна с квотите за бежанците, Турция е приятел

• Кунева се похвали: От транзитна държава ставаме крайна дестинация за мигранти

 

• Цифри и факти от живота на Мадам YES!

 

• На каква цена Мадам „YES“ни вкара в ЕС? Архивите говорят

 

• Унизиха Меглена Кунева до смърт на публично място: Изритаха министърката от ресторант в центъра на София!

Станете почитател на Класа