Безработицата до края на годината ще бъде двуцифрено число

Безработицата у нас до края на годината ще се измерва с двуцифрено процентно изражение, съобщиха вчера синдикалните лидери пред „Класа“. Прогнозата дойде само ден след твърденията на лидера на СДС Мартин Димитров, че управляващите са неспособни да посрещнат последиците от кризата в областта на заетостта, а aнтикризисният план „Станишев“ не дава резултати. От СДС дори заявиха, че ще търсят диалог със синдикатите за намирането на мерки за излизане от кризата.
Безработицата ще се измерва с двуцифрено число, а най-големият ни късмет ще е, ако втората цифра е нула, каза за „Класа“ президентът на КНСБ д-р Желязко Христов.
Никой не може да каже какъв е реалният процент на безработицата, а и социалният министър едва ли може да реши проблемите на икономическата криза, каза още Христов.
Според президента на КНСБ реален диалог между старото и новото ръководство на СДС и синдикатите не е имало от много време. Намирам за предизборен ход желанието им за комуникация с нас, коментира още Желязко Христов.
Председателят на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев пък заяви пред „Класа“, че реалната безработица и в момента е много по-висока от официалната статистика, която отчита само регистрираните в бюрата по труда. „Много хора не се водят на отчет на трудовите борси по различни причини. За съжаление процентът на безработните е много по-голям и ще продължава да расте“, коментира Тренчев.

Станете почитател на Класа