Нощни автобуси тръгват в града

Нощен транспорт ще има за три месеца експериментално в София. Шест автобуса от "Столичен автотранспорт" ще се движат от 1 май по три нощни линии от 0.00 до 5.00 ч. през един час. Общата им точка на пресичане ще е пространството на пл. "Орлов мост". Цената на билета за таксуване ще е 1 лв., като първоначално имаше идея нощният транспорт да бъде безплатен.
Линиите ще са с номерация "А", "В" и "С". Единият маршрут е от автостанция "Обеля" през "Ломско шосе", Централна гара, "Орлов мост", "Цариградско шосе", "Шипченски проход" до "Дружба 2". Вторият маршрут е от "Овча купел 2" през "Житница", "Борово", "България", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Орлов мост", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Владимир Вазов" до "Левски Г". Третият маршрут ще тръгва от "Младост 4" и продължава през "Студентски град" по маршрута на автобус 94 до "Орлов мост", "Васил Левски", "Сливница" до "Люлин".
"Столичен автотранспорт" ще обяви обществена поръчка за доставката на 20 автобуса на природен газ и 30 съчленени автобуса, стана ясно още от заседанието на СОС. В момента общинското дружество изпълнява годишната транспортна задача с 655 автобуса.

Станете почитател на Класа