Слави Трифонов прави партия?

Над 70 000 подписа в подкрепа на искането за национален референдум за промяна в избирателната система от пропорционална към мажоритарна внесоха Слави Трифонов и сценаристите на “Шоуто на Слави”. Подписите бяха депозирани в парламента, в Министерски съвет (МС) и в президентството.
Урната, в която са събрани парафите на 70 хил. българи, беше приета в МС от Соня Божикова, началник на отдел „Приемна“ към институцията, предаде bTV. На запитване на сценаристите в какъв срок може да се очаква отговор, Божикова отговорила, че максималният срок е три месеца, а минималният – два от датата на внасяне. „Очакваме институциите да обърнат внимание на желанието на хората, защото в конституцията е посочено, че народът е суверен в тази държава. По закон властта може да организира референдуми и точно заради това ние внасяме тук тази подписка “, коментира Слави Трифонов.
Според запознати шоуменът съвсем скоро може да направи и собствена политическа партия. На въпрос дали Трифонов и екипът му имат подобни амбиции, сценаристът Иво Сиромахов заяви пред „Класа“: „Всичко е възможно.“

Станете почитател на Класа