А. Бабикян: Стабилната бедност не е решение на проблемите в България

Стабилната бедност не е решение на проблемите в България. Най-важната задача пред настоящото управление е правенето на реформи. Отказът от реформи или стартът на такива ще бъде огромната въпросителна на есента, заедно с изготвянето на бюджета за 2016 г., каза пиар експертът Арман Бабикян в интервю за БНР.
Не е ясно дали заявката за реформи, с която дойде това управление, ще бъде осъществена: „Беше разписана свръхбогата програма, дълга и неизпълнима. Тук задаваме въпроса дали въобще ще се правят реформи, или ще започнем да слушаме за стабилността - колко е важно страната да бъде стабилна и как незаменими са тези, които сега са на власт, а който и друг да дойде, нещата ще станат по-лоши".
Предизборната кампания тече с пълна сила и това личи от откриването на ремонтирани обекти и даването на свръхамбизциозни заявки пред обществото, посочи Бабикян: „През ден-два управляващите намират за лесно да открият някоя уличка, да пуснат шадраван, изключвайки плисканията с жива вода. Тези упражнения, известни от първия мандат на Симеон Сакскобургготски, не са загубили актуалност, защото продължават да предизвикват радост у населението с щастливото примирение, че нещата вървят зле, но те си казват - ей ги на, тези поне нещо свършиха. Други от управляващите партии, като АБВ, се отдадоха на реториката - ние ще бъдем нападани и притискани отвсякъде, за да защитят председателя си и инвестицията на неговия син. Те отправят тези стрели към БСП, въпреки че е ясно, че проверката на НАП няма как да бъде предизвикана от БСП. Радан Кънев от Реформаторския блок се отдаде на писане на писма от САЩ".
Експертът обясни кампанията по повторното пломбиране на колонките на бензиностанциите, за да се засили контролът на качеството на горивото, като вид пиар: „Като си представите, че премиерът изнесе това прочувствено слово пред медиите вчера, а срокът е до събота, и като се погледне броят на хилядите колонки, които трябва да се проверят, очевидно, това няма да се случи. Подобни призиви от типа - петилетката за три години - са мил спомен от времето на тоталитарния режим. Няма как да се обърнеш към министри и да им кажеш, че ако трябва, те ще ходят да проверяват. Очевидно е, че няма те да ходят".

Станете почитател на Класа