Доц. Милена Стефанова: Студентите окупатори са се опитали да заключат с вериги шефа на охраната

Студентите окупатори на Софийския университет са изгонили охраната на сградата и са се опитали да заключат с вериги шефа й. Това заяви за "Фокус" заместник-ректорът по учебната дейност на Софийския университет „Св. Климент Охридски" доц. Милена Стефанова. Сутринта около 9:00 часа отидох, за да се опитам да разговарям със студентите окупатори и да им обясня колко сложен е учебния процес и как провеждането на изпитите не може да се изнесе в други сгради, охраната беше вече изгонена отвън пред главния вход от студентите окупатори. По думите й - охранителите са се опитали да обяснят, че не могат да си отидат, но след като са преценили, че може да се стигне до сблъсъци и побои, са решили да излязат. Окупаторите са се опитвали да заключат шефа на охраната Борис Ангелов в неговата стая с вериги, което вече по никакъв начин не ми говори за демократичност на поведението, заяви доц. Стефанова.
В момента в Софийския университет няма охрана, там е само шефът на охраната, който си стои в стаята, защото е сам и нищо не може да направи, каза заместник-ректорът на СУ. Според нея-окупаторите трябва да си понесат отговорността.
„Ректорът е казал, че ще се обърне към Прокуратурата, защото това вече е прекалено. Вътре, освен студенти на университета, има и други, които не са студенти на университета, и не знам дали изобщо са студенти някъде. Чух изявление на ректора на университета, че ще се обърне към Прокуратурата. Всъщност той е длъжен да го направи, защото това вече е завземане на чужда територия, а сградата е държавна собственост", обясни доц. Стефанова.

Станете почитател на Класа