Операторът Радослав Спасов в критично състояние

Кинооператорът Радослав Спасов, заснел едни от най-обичаните български филми, е с опасност за живота след катастрофа, станала на 30 май край Бяла. Той е настанен в русенската болница с тежка черепно-мозъчна травма и въпреки направената му операция, състоянието му остава критично.
При инцидента е загинала 33-годишната продуцентка Маргарита Радева, която също е пътувала в автомобила „Пежо-405". Двамата отивали на оглед на места за новия филм на Спасов, посветен на певицата Леа Иванова, по сценарий на Георги Данаилов и озаглавен „Момичето от площад „Славейков". Тежката катастрофа е станала по вина на оператора. На кръстовище той е нарушил правилата за предимство и колата му била блъсната от товарен автомобил с румънска регистрация. При удара пежото на Спасов сe завъртяло и ударило друга кола, изчакваща на знак „Стоп".
67-годишният Радослав Спасов е един от най-добрите ни оператори. Заснел е близо 30 игрални филма, сред които са „Вилна зона", „Мъжки времена", „Авантаж", „Мера според мера", „Време разделно", „А сега накъде?". Дебютът му като режисьор е през 1993 година с филма „Сирна неделя", негов е и филмът „Откраднати очи" от 2005 г. с Весела Казакова и Валери Йорданов.

Станете почитател на Класа