МВР заловило нелегални цигари като за година

В последните операции срещу контрабандата говорим за заловени количества, които се равняват на целогодишнитe реализации на МВР.
Това каза вчера вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, след като бе изслушан по въпросите на контрабандата от депутатите от вътрешната комисия.
„Тази битка трябва да бъде спечелена от държавата. Няма период, който да може да бъде сравняван с това, което беше направено през 2010 година, но че има все още проблеми – има. Вие виждате, че се предприемат постоянно допълнителни мерки, за да ограничим контрабандата“, каза още Цветанов.
Той посочи, че специално за разбитата нелегална фабрика за цигари преди два дни в МВР са работили денонощно, и то в един доста дълъг период от време.
"Бяха зададени няколко въпроса, постарах се да отговоря и в момента се подготвям за следващата среща по поканата, отправена чрез медиите, да посетя и подкомисията за СРС-тата", каза Цветанов по отношение на изслушването в парламента днес.
Заместник-председателят на Народното събрание и председател на вътрешната комисия Анастас Анастасов заяви, че е бил обсъждан доклад за контрабандата, предоставен на премиера за миналата година. Подробности не бяха огласени, защото голяма част от информацията е класифицирана.

Станете почитател на Класа