До края на годината внасят обвинението срещу Божидар Нанев

Прокуратурата очаква, че до края на годината в съда ще бъде внесен обвинителен акт срещу бившия министър на здравеопазването Божидар Нанев. Това съобщи БТА, като се позова на говорителя на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска. Засега предявяването на материалите все още не е приключило, тъй като Нанев е поискал да бъдат приложени документи от
министерството. Изискана е заповед на главния секретар на ведомството, която ще бъде приложена към доказателствата.
Според прокуратурата в качеството си на министър Божидар Нанев съзнателно е сключил неизгодни сделки между Министерството на здравеопазването и "Рош България" ЕООД за доставка на антивирусния препарат "Тамифлу". От това министерството е претърпяло вреда за 2,454 млн. лева. Това е разликата между цената, предложена от Националната здравна служба на Великобритания, чрез британското посолство и договорената цена за доставка от здравното министерство.
Божидар Нанев подаде оставка от поста здравен министър на 30 март тази година, след като бе обвинен, че е сключил неизгодни сделки за ваксини срещу свински грип. Тогава бе съобщено, че като обвиняема ще бъде привлечена и директорката на дирекция „Бюджет и счетоводство" към министерството Димитринка Николова.

Станете почитател на Класа