Бил Гейтс още е богаташ №1 на света

Основателят на Microsoft Бил Гейтс оглави списъка на списание "Форбс" за най-богатия жител на САЩ. Богатството му се оценява на 88,9 милиарда долара, което го прави и най-богатият човек на планетата.

Той е най-богатият човек на щата Вашингтон, доколкото списъкът включва богаташите на отделните щати

Основателят на интернет компанията Amazon Джеф Безос, който живее в същия щат, е втори с 83,3 долара млрд. В щата Небраска най-състоятелен е инвеститорът Уорън Бъфет (76,2 млрд долара).

Най-богатият жител на щата Калифорния е основателят на социалната мрежа Facebook Марк Цукрбърг - 62,4 долара млрд. 33-годишният предприемач оглавява и класацията за най-богати млади бизнесмени на САЩ.

Най-имотният жител на щата Ню Йорк е все така бившият кмет Майкъл Блумбърг (50.7 млрд долара), а в Арканзас богаташ №1 е Джим Уолтън (38.5 млрд долар). Той син е на Сам Уолтън, учредителят компанията на Walmart, притежаващ най-голямата в света мрежа за търговия на едро и дребно. Сестра му Алиса Уолтън е призната за най-богатата жителка на Тексас - 38,2 долара млрд.

Най-състоятелният в щата Невада е предприемачът Шелдън Аделсън (35.6 долар млрд), който е един ог главните спонсори на Републиканската партия в САЩ. В щата Вирджиния най-много пари е натупала Жаклин Марс (27.6 долара млрд), тя е внучка на Франс Марс, основателя на сладкарската корпорация Mars. Внукът му Джон Марс се оказа богаташ №1 щата в Уайоминг - 27,6 долара млрд.

В 7 американски щата изобщо няма милиардери, там най-състоятелните разполагат с по няколкостотин милиона долара. Общото състояние на всичките 52 участници в класацията на "Форбс" надхвърля 745 млрд долара, това е с 1.7 млрд повече от предходната година.

Станете почитател на Класа