Информация за търговците на злато!

Като се имат предвид данните към момента на международните пазари, в следващите седмици е по-вероятно златото да поскъпва, се посочва в анализ на „Капман Холдинг", изложен от факти.бг. Разбира се, тази прогноза би могла да се реализира само ако няма резки промени в една или друга посока на международните стокови и фондови пазари, а също и в геополитически план.

 

В края на миналата седмица цената на златото достигна най-високата си стойност ($1265,70 за тройунция) от 10 ноември миналата година, отразявайки притесненията във връзка с военния удар на САЩ в Сирия. Що се отнася до настоящата седмица, цената на тройунция злато на борсата в Лондон би могла да е в широките граници от 1200 до 1300 долара, смятат анализатори от „Капман Холдинг".

 

Златото се възприема от големите инвеститори по света като много добър инструмент за хеджиране на риска, особено при възникване на рискови финансови или политически ситуации. Като се имат предвид политическите събития в световен мащаб, и при запазване на тази тенденция, има вероятност цените на златото като удобен „пристан" на инвестициите да продължат да вървят нагоре.

 

Затова някои наблюдатели на международните пазари не изключват вероятността към края на 2017 г. цената на златото да надмине 1350 долара за тройунция и да се устреми към ниво от 1400 долара. Предупреждение за рискове: Търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.

Станете почитател на Класа