×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 268

Италианската „УниКредит“ с печалба от 712 млн. евро за първото тримесечие

  • Стремежът на банковата група е печалба от 2 млрд. евро за 2014 г.

Италианската банкова група „УниКредит" (представена в България от „УниКредит Булбанк") отчете за първото тримесечие на 2014 г. нетна печалба в размер на 712 млн. евро, съобщиха от институцията. Този финансов резултат значително надминава очакванията на финансовите анализатори, които прогнозираха печалба от около 500 млн. евро.

 

От банковата група отчитат и приходи за първото тримесечие на 2014 г. в размер на 5,6 млрд. евро, а разходите за периода възлизат на 3,5 млрд. евро.

 

В сравнение със същия период на миналата година, печалбата на водещата европейска банкова група нараства с близо 60%. Постигнатите над 700 млн. евро печалба се определят от мениджмънта като „голяма стъпка към постигане на целта за годишна печалба за 2014 г. в размер на 2 млрд. евро".

 

Главният изпълнителен директор на групата Федерико Гицони коментира, че забележителният финансов резултат на "УниКредит" в голяма степен се дължи на подобрение на приходите в Италия, както и на традиционно доброто представяне на банките в Централна и Източна Европа. „УниКредит" постигна тези финансови резултати, запазвайки стабилните си капиталови позиции и процента на покритие на заемите в просрочие, който е най-високият в Италия и сред най-високите в Европа като цяло", посочва Гицони

Станете почитател на Класа