×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 268

ЕКОФИН ще объди слабостите във финансовата система на ЕС

Министрите на финансите ще обсъдят доклад на Съвместния комитет за рисковете и слабостите във финансовата система на ЕС и въпроси, свързани с възможностите за финансиране на икономиката. Това се казва одобрената на заседание на правителството позиция на България за предстоящото неформално заседание на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН), който ще заседава на 1 и 2 април 2014 г. в Атина.

 

Освен това, на заседанието на ЕКОФИН ще бъдат представени законодателните предложения от Европейската комисия относно реформата в банковата структура. Членовете на Съвета ще дадат мандат за подготовка на срещата на министрите на финансите и управителите на централни банки на държавите от Г-20 на 11 април във Вашингтон.

 

Кабинетът се запозна и с доклад за резултатите от заседанието на ЕКОФИН, проведено на 11 март в Брюксел. На него беше обсъден проектът на директива, насочена към засилване на правилата за данъчно облагане на доходите от спестявания. Министрите на финансите актуализираха мандата на Председателството за преговори с Европейския парламент относно създаването на единен борд по преструктуриране и единен фонд за преструктуриране на банки.

Станете почитател на Класа