×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 268

Moody's повиши перспективата на банковата група „УниКредит“ на „стабилна“

  • Кредитният рейтинг на „УниКредит Булбанк“ е „ВВВ“

Рейтинговата агенция Moody's потвърди дългосрочния рейтинг от „Baa2" на италианската банкова група „УниКредит" и повиши перспективата й от „отрицателна" на „стабилна". Новината идва, след като на 14 февруари Moody's промени перспективата на италианските облигации на стабилна при рейтинг „Baa2" и след стабилизиране на кредитоспособността на италианското правителство. Освен на „УниКредит", Moody's повиши перспективата на „стабилна" на още пет италиански банки, както и на „УниКредит Лизинг", при рейтинг от „Baa3".

 

България е сред ключовите пазари за групата в Централна и Източна Европа, благодарение на присъствието на най-голямата банка в страната - „УниКредит Булбанк". Тя има най-високия рейтинг от агенция Standard and Poor's в България - „BBB", като се има предвид, че рейтингът на никоя финонсова инстиуция не може да надвишава този на държавата, където е позиционирана.

 

Към момента „УниКредит" като цяло има коефициент на капиталовата адекватност на основния капитал от 11.71% и международна мрежа в близо 50 държави.

Станете почитател на Класа