×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 268

Хампарцумян: Мобилното банкиране разширява позициите си у нас

  • През 2014 г. се очаква още повече клиенти да ползват мобилни устройства

 

Мобилните услуги намират все повече приложения в банковата сфера, в т.ч. мобилно банкиране, електронни портфейли и мобилни разплащания. Това стана ясно от думите на главния изпълнителен директор на „УниКредит Булбанк" Левон Хампарцумян.

 

При мобилното банкиране за една година финансовата институция е удвоила потребителите си и те са вече близо 40 000. Bulbank Mobile работи на над 1200 устройства. Очаква се, че в бъдеще телефонът да може да се превърне в пълноценен портфейл за разплащане.

 

Очакванията на банката за 2014 г. са свързани с още по-динамично развитие на мобилните услуги при банкирането, се казва в анализ на "УниКредит Булбанк". Основните акценти ще бъдат върху внедряването на нови функционалности и подобрения на вече изградените дистрибуционни канали, с цел увеличаване на тяхното използване и адаптиране към потребностите на клиентите.

 

На пазара започнаха да се появяват и услуги от типа "виртуална банка", чрез които клиентите на банките имат достъп до комплексно обслужване и консултации, без да е необходимо да посещават банков клон, коментираха още от „УниКредит Булбанк". И това е наред с възможностите за онлайн кандидатстване за кредит, издаване на банкова карта или откриване на депозит.

Станете почитател на Класа