Стъклен Айфон

Apple получи патент за създаване на напълно стъклен iPhone, пише Patently Apple.

Над стъкления iPhone компанията работи повече от седем години, а първият подобен патент на Apple се появи още през 2011 година. При това, от стъкло ще бъде направена както камерата, така и структурните конструктивни елементи. На тях вече ще се монтира платката и останалите детайли на смартфона.

Освен това, от стъкло могат да бъдат направени не само iPhone, но и другите устройства на Apple. Този апарат може да има както твърд, така и гъвкав дисплей, който се състои от няколко залепени един с друг слоеве. Тази технология потенциално ще се използва не само в смартфоните, но и в другите устройства на Apple, като се започне от „умните часовници" и се завършва с компютрите.

Дали тя ще стане реалност, все още не е известно. Спомнете си, че компанията ще пусне през есента на тази година цели три iPhone, един от които ще бъде бюджетната версия на iPhone X. Както беше съобщено по-рано, всеки фирмен магазин, офис, дейта-център на Apple, както и всички официални изпълнители на компанията преминават към възобновяеми източници на енергия.

Компанията премина към „чиста" електроенергия в 43 страни по света. Корпорацията вече има 25 работещи проекта за възобновяема енергия и само те генерират 626 MW, от които 286 MW — са от производителите на слънчева енергия. Още 15 проекта са в процес на изграждане.

Станете почитател на Класа