Мъск обеща тесла да печели до края на годината

Американският производител на електромобили Tesla може да излезе от цикъла на загуби през третото тримесечие на 2018 година, ако се вярва на думите на основателя и лидер на компанията – Илон Мъск.

 

В последно време Tesla е налегната от проблеми. Компанията все още не може да достигне желания производствен капацитет за автомобилите Model 3, продължава да губи, а някои нейни акционери вече я дадоха на съд.

 

На този фон мнозина анализатори прогнозират, че в близко време Tesla ще банкрутира. В отговор на засилващия се натиск и опасенията от провал, Илон Мъск излезе с оптимистично изявление за бъдещето на компанията.

 

На своята страница в Twitter мениджърът написа, че още през третото тримесечие на настоящата година Tesla ще започне да печели. Компанията приключи четвъртото тримесечие на миналата година със загуба в размер на 685 млн. долара, а като цяло за годината е на минус от близо 2 млрд. долара.

 

Целта на Tesla е това лято да достигне производствен капацитет от 5000 машини Model 3 на седмица. Дали обаче това ще бъде достатъчно компанията да излезе от загубите? В близките месеци ще стане ясно подплатени ли са с реални аргументи обещанията на Илон Мъск.

Станете почитател на Класа