Apple спира ай-поди

Apple обяви планове да спре производството на два модела iPod - nano и shuffle, съобщи Би Би Си. Това бяха последните два музикални плейъра на компанията, които не можеха да поддържат стрийминг услугата Apple Music и не бяха обновявани от години.
Решението е част от "опростяване" на продуктовата гама на iPod, която се свива само до модела Touch. Продуктът, който прилича на умален iPhone без възможност за телефонни разговори, е обновен.
Моделите nano и shuffle вече са махнати от онлайн магазина на Apple и скоро ще бъде прекратена и продажбата им в традиционните магазини.
Когато беше лансиран през 2005 г., shuffle впечатли с противоречивата си идентичност, отхвърляйки дисплея и оставяйки потребителите "слепи" за това коя ще е следващата от 500-те песни, които можеше да се качат на 2 гигабайтовата му памет. Но устройството беше предпочитано от спортисти заради изключително малкия му размер.
Същата година беше лансиран и Nano, който замени iPod Mini и запази дисплея. По време на неговия пик, когато през 2015 г. беше лансирано седмото поколение на модела, на него можеше да се съхранят до 4000 песни при памет от 16GB. Устройството се прудлагаше в 6 различни цвята.
Джаджите са преки наследници на легендарния iPod, лансиран от покойния Стив Джобс през 2001 г. Apple спря продукцията на оригиналния модел с въртящо се сензорно колелце под дисплея през 2014 г. с мотиви, че не може да доставя необходимите части.

Станете почитател на Класа