Най-богат вече е Бейзос

Скок в цените на Amazon.com в четвъртък сутринта в навечерието на отчета на компанията направи нейния създател Джеф Бейзос най-богатия човек в света, съобщи Блумбърг.
Акциите на онлайн търговеца поскъпнаха с 1,3% до $1065,92 в 10:10 ч. в Ню Йорк (17:10 ч. българско време), давайки нетно богатство от $90,9 млрд. при $90,7 млрд. за Бил Гейтс. В края на деня поскъпването на акциите на Amazon достигна 2,5%, което увеличи личното богатство на Бейзос до $91,4 млрд. - с $1,4 млрд. над това на Гейтс, който държеше първенството в класацията на Блумбърг за световните милиардери от май 2013 г.
Инвеститори и анализатори, в допълнение към подчертаването на прогреса на Amazon в увеличаването на дела си в категории като продажбите на облекло и хранителни стоки, следят под лупа новите абонаменти за услугата Amazon Prime, при която срещу годишна такса от $99 потребителите получават отстъпки и стрийминг на музика и видео. Статистиката показва, че абонатите на Amazon Prime харчат повече за стоки и услуги на компанията, отколкото обикновените потребители.
Очаква се Amazon да обяви приходи от $37,2 млрд. за последното тримесечие, ръст с 22% за година.
Бейзос притежава 17% от базирания в Сиатъл Amazon, чиито акции поскъпнаха с 40% от началото на годината, добавяйки $24,5 млрд. към богатството му. Той започна четвърти в листата на милиардерите годината, но изпревари инвеститора Уорън Бъфет и създателя на Inditex Амансио Ортега, който е трети с $82,7 млрд.

Станете почитател на Класа