Елон Мъск отново е собственик на X.com

"Благодаря на PayPal, че ми позволи да купя X.com отново", е посланието, което самият Елон Мъск е публикувал в профила си в Twitter. Това потвърждава, че отново е собственик на домейна на компанията, основана през 1999 г. Въпреки това досега не е ясно каква е съдбата, която ще даде на домейна.

В текста, предприемачът гарантира, че придобиването, чиято сума не е била разкрита, има "велика сантиментална стойност."

Милиардерът президент на от Tesla Motors и SpaceX основа X.com през 1999 г. като компания за финансови услуги в Интернет. По-късно фирмата се слива с Confinity, която през 2001 г. се превърна в PayPal.

"Ние сме щастливи да продадем домейна X.com на предишния му собственик, Елон Мъск," разкри, Аманда Милър, директор на Корпоративни комуникации в PayPal, дори преди Мъск да потвърди самата транзакция.

В момента никой не знае със сигурност какво ще прави Мъск с X.com. "Все още няма конкретни планове за сега" казва той, което води до спекулации за възможни връзки с другите негови компании, Tesla Motors или SpaceX.

Станете почитател на Класа