Wizz Air откри линия Варна - Будапеща

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа. откри в началото на август, най-новата си линия от България, свързвайки Варна и Будапеща. Новият маршрут ще се обслужва през лятото, до 18 септември, с два седмични полета всяка сряда и неделя. Местата започват само от BGN 139.99* и могат да се резервират на wizzair.com.
Полетите на Wizz Air между Варна и Будапеща – столицата и най-големият град в Унгария, привличат все повече туристи да открият перлата на Дунав. През летните месеци Будапеща е известна с атрактивни събития на открито, като фестивала в Сцигет, гастрономическия фестивал в двореца и прекрасната атмосфера в минералните бани, разположени в сърцето на града. Връзката е удобна, за да привлече още туристи и на Черно море, и във Варна.
Wizz Air свързва България и Унгария с три линии от Будапеща до Бургас, Варна, както и до София, която ще се открие на 1 ноември. WIZZ предлага общо 37 линии до 17 държави от 3 български летища, осигурявайки достъпни връзки между България и останалата част от Европа и извън нея, както за бизнес, така и за туризъм.

Tамара Валуа, директор корпоративни комуникации на Wizz Air, каза: "Радваме се да открием друга нова атрактивна линия за почивка през лятото от Варна, която е втори WIZZ маршрут, заедно с Лондон Лутън. Будапеща е красив и притегателен град, който може да предложи много интересни неща на посетителите. Остава само един месец до началото на новата учебна година и ние приканваме нашите клиенти да запазят заслужена почивка до един от чудесните градове в Централна Европа. Професионалните ни екипажи очаква да посрещнат на борда нашите пътници с WIZZ усмивка."

За Wizz Air
Wizz Air e най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, която оперира с флот от 71 самолета Airbus A320 и A321 и предлага над 450 линии от 25 бази, свързващи 124 дестинации в 38 държави. В Wizz Air, екип от 2,800 авиационни професионалисти предоставя отлично обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитан избор за 20 милиона пътници през финансовата година, завършила на 31 март 2016. Wizz Air е листвана на London Stock Exchange с тикер: WIZZ и е включена в FTSE 250 и FTSE All-Share индекси. Wizz Air е регистрирана от International Air Transport Association (IATA), Operational Safety Audit (IOSA), глобалната категория за авиационна безопасност. Wizz Air беше обявена за 2016 Value Airline of the Year от редакторите на Air Transport World, едно от водещите списания за авиация.

* В една посока с включени всички данъци и задължителни такси

За повече информация:

Тамара Валуа: Wizz Air Group; +36 1 777 9324

Follow us on Twitter: @wizzair

Бележки за редакторите:

· Всички полети се извършват със самолети Airbus A320 със 180 места и A321 с 230 места

· Доставките на новия Airbus A321 започнаха от ноември 2015

· За безплатни снимки на самолети, екипажи и лого библиотека, моля, посетете http://wizzair.com/en-GB/press

· На снимката: Wizz Air отбелязва първия полет от Будапеща до Варна

 

Станете почитател на Класа