Авиокомпания разчита на дигиталните иновации


Приложението на easyJet е изтеглено повече от 16 милиона пъти до момента. Повече от 170,000 пътници използват мобилни бордни карти всяка седмица! Приложението все още е най-бързото приложение за пътуване на пазара и клиентите ни обичат да го използват, което се отразява от отличната социална обратна връзка и от 4.5 рейтинг в App Store.

Mobile Host
Тази иновативна функция към нашето мобилно приложение е предназначена да осигурява полезни и навременни насоки, упътвания и важни актуализации за пътниците, пътуващи от летище Лондон Гетуик.

Mobile Host е съвместна инициатива на easyJet с летище Гетуик, комбинирайки данни в реално време от информационната система на летището, вътрешни карти на Google, заедно с данните от резервацията на пътника, местоположението и часа на полета.
Резултатът са персонализирани инструкции и актуализации за пътниците по време на тяхното пътуване:
• Напомняне за чекиране и потвърждение за позволения резервиран багаж;
• Упътвания до мястото за оставяне на багаж (т.нар. bag drop гишета), зоната за заминаване и локациите на изходите за самолетите;
• Известия в реално време на телефона за изходите към самолетите и лентите за взимане на багаж;

Пълният вариант на услугата е достъпен за Iphone потребители, пътуващи до и от летище Лондон Гетуик, което е и най-голямата база на easyJet. Функцията е налична на седем езика и ще подобри значително цялостното преживяване на пътниците всеки път, когато летят с easyJet.
В допълнение сме стартирали услугата с още 13 летища в Европа, за да предоставяме известия в реално време за изходите към самолетите и лентите за багаж както за IOS, така и за потребителите на Android.
В сравнително кратък период от време вече сме изпратили над 4,5 милиона съобщения, за да помагаме на нашите клиенти.

Портал за прекъсвания в дейността
Миналата година 87% от полетите ни са пристигнали в рамките на 15 минути от разписанието, но с над 420 000 полета на година, закъснения могат да се случат. Нарушенията могат да възникват поради редица причини и нашият основен приоритет е пътниците да са напълно информирани и обгрижени. Има няколко начина да информираме пасажерите при такива ситуации, включително Twitter, Facebook, SMS и имейл, но основният канал за нас е функцията за проследяване на полетите.
Вече стартирахме следващия етап на процеса по осигуряване на необходимата подкрепа на пътниците в случай на необичайни ситуации, който ще им даде възможност да резервират лесно онлайн настаняване в хотел, без разходи за тях. По този начин ще се премахне необходимостта да се редят на опашка на летището или да се обаждат на линиите за обслужване на клиенти.
Всичко, което клиентите трябва да направят е да отидат на www.easyJet.com/[Flight Number], заменяйки номера на полета с реалния номер на своя полет, като например "EZY1234" или дори само "1234". Работи на всяко устройство; бързо и интуитивно и осигурява лесен достъп за резервиране на нощувка само с няколко кликвания.

Flight Radar 24
През ноември обявихме, че сме първата авиокомпания в света, която си сътрудничи с FlightRadar24 за интегриране на функцията за проследяване на полетите в мобилно приложение. Това означава, че пътниците могат да видят точното местонахождение на самолета, на който ще летят, в реално време до три часа преди полета. Семействата и приятелите също могат да следят полетите на своите любими хора, преди тяхното пристигане.
Тази функция е резултат от специално създаден софтуер, направен за easyJet от Flightradar24 и използва GPS информация, която се подава от всичките над 240 самолета на авиокомпанията. Софтуерът за проследяване на полети показва маршрута на самолета, скоростта, типа на самолета, височината, на която лети, изминатото разстояние и общото разстояние до дестинацията. След успешното пускане за iOS, функцията ще бъде лансирана за Android по-късно този месец.

Сканиране на паспорти и карти за разплащане
Клиентите, които резервират полети чрез мобилното приложение на easyJet, могат да сканират своите разплащателни карти, използвайки камерата на мобилния си телефон и информацията се използва за автоматичното попълване на всички данни за плащане, необходими за направата на покупка.
Сканиращата технология е предоставена от Jumio, която може бързо и сигурно да извлече и попълни необходимите данни на пътника, включително номера на паспорта в чек-ин формуляра, както и цялата необходима информация за разплащателната карта при плащане.
В рамките на първите шест месеца от старта на сканирането на паспорта, над 160,000 клиенти са сканирали паспортите си. Jumio оценява, че това намалява средното време за чекиране през мобилно устройство с 83 на сто – от около 2 минути до 20 секунди.
През първите две седмици от сканирането на разплащателните карти са регистрирани общо 30,425 сканирания на разплащателни карти, направени от пътниците. Тази бройка расте и в момента, в някои определени дни, повече от половината от всички картови плащания са направени чрез технологията за сканиране.

 

Станете почитател на Класа