Елза Маркова оглави КРИБ Пловдив

Изпълнителният директор на хранителния холдинг „Белла България" Елза Маркова е първият председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) в Пловдив. Тя бе избрана на събранието по повод основаването на регионалното представителство на организацията, което се проведе на 29 март 2016 г.

Елза Маркова е изпълнителен директор на „Белла България" от 2002 г. Под нейно ръководство холдингът се превърна в една от най-големите бизнес организации в страната. Преди това е била финансов експерт в звената към „Социални грижи" в Община Пловдив. Елза Маркова е магистър инженер-технолог (УХТ, Пловдив) и с квалификация в областта на финансовия и банков мениджмънт (УНСС, София). От 2006 г. е председател на КРИБ за Южна България. Член е на Борда на Директорите в Бюрото на Съвета GS1 България към БТПП (2007 г.)

„Създаването на регионалното представителство на КРИБ в Пловдив е поредният успех в разрастването на Конфедерацията и утвърждаването й като организация с единен глас на българския бизнес", коментира Елза Маркова. По думите й, регионалната структура на КРИБ ще работи активно за създаването на още по-добри условия за правене на бизнес в региона на Пловдив и страната и повишаването на конкурентоспособността на икономиката ни.

КРИБ е най- голямата организация на бизнеса в страната. Регионалната структура в Пловдив обединява над 30 местни фирми от различни сектори на икономиката, като основната цел на организацията е да подпомага местния бизнес в партньорство с местната власт. Сред официалните гости на събитието бяха кметът на Пловдив Иван Тотев, кметът на район „Западен" Димитър Колев, зам.-областният управител Владимир Маринов, кметът на Община „Родопи" Пламен Спасов и зам.-председателят на КРИБ Иван Бойков, председателите на КТ „Подкрепа" Атанас Кръстев и на КНСБ Боян Бойкински, представители на Бюрота по труда.

 

Станете почитател на Класа