IndiGo A320neo се представи на откриването на деня на индийската авиация

Първият A320neo на IndiGo баше представен в деня на окриването на авиационното шоу  в Хидерадад. Самолетът беше показан пред официалните лица от индийския парламент,
изпълнителните директори на IndiGo и Airbus, и пред гостите на шоуто. Машината беше доставена на 11 март след осем часов директен полет от Тулуза до международното летище в Делхи.

IndiGo, най-голямата по брой превозени пътници авиокомпания в Индия, е най-големият клиент на Airbus A320neo с поръчани между 2011 и 2015, 430 самолета.

A 320neo "с нови опции на двигателя" има вградени редица иновации, включително последно поколение дигатели и големи устройства на крилата, тип Sharklet , които заедно доставят 15 процента горивна ефективност от първия ден и 20 процента до 2020. Това е еквивалент на 5 000 тона по-малко въглероден двуокис на самолет, на година. До сега Airbus е спечелил над 4,500 поръчки за A320neo.

От ляво, надясно: Мари Елен Джонс, вицепрезидент продажби на Pratt&Whitney, за Aзия и Тихия океан, и Китай, Филип Комбет, вицепрезидент продажби на Airbus, Южна Азия и Адития Гош, президент на IndiGo пред първия в Индия и Азия A320neo на откриването на деня на индийската авиация в Хидерабад.

Първата жена-пилот на A320neo в света, капитан Каруна Синг на IndiGo след полета с първия A320neo, пристигна в Хидерабад.

 

Станете почитател на Класа