Airbus Group завърши придобиването на Navtech

Airbus се позиционира като доставчик на цялостни летателни оперативни решения
По-наташното развитие на услугите на Navtech същевременно ще запази неговата идентичност.

Това е последствие от обявеното през декември 2015 г споразумение за придобиване на дружеството. С цялостния продуктов пакет на Navtech с electronic flight bags (EFB) решения, аеронавигационни карти, навигационни данни на базата на резултати за навигация (PBN), планиране на полета, данни за характеристиките на самолета и за планиране на екипажа, придобиването ще засили допълнително крайния продукт на Airbus за осигуряване на летателни оперативни услуги. Занапред Navtech, който днес генерира годишни приходи от около $ 42 м, ще започне да засилва и ускорява бизнеса с иновативни полетни операции и услуги за клиенти от цял свят. Майк Хулей, настоящ лидер на компанията в световен мащаб е одобрен за главен изпълнителен директор на Navtech.

Дидие Лукс, ръководител обслужване клиенти на Airbus, каза: "Това придобиване ще даде възможност да разнообразим нашата гама от дигитални услуги и да разширим за клиентите нашето портфолио, позиционирайки Airbus като доставчик на завършени и цялостни решения." Той допълва: "Airbus остава ангажиран с богатото наследство от философия и ценности на Navtech и ще работи в тясно сътрудничество с неговите служители, за да запази специалното отношение към клиентите, което бизнесът
е развил успешно през своята история."

Майк Хулей, главен изпълнителен директор на Navtech каза: "Navtech ще се възползват от технологиите на Airbus, оставили отпечатък по целия свят, за по-нататъшното развитие на услугите за своите клиенти, за да запазят неговото признато име. Чрез опита на екипа ни от около 250 служители, ние проектираме и доставяме висококачествени решения, които допринасят за успеха на стотиците ни авиационни клиенти. Индустрията ще се възползва от нашите допълнителни активи, като предлагаме променящи играта иновации и "обслужване на едно гише" за дигителни оперативни полетни услуги. "

За Navtech
Navtech е водещ световен доставчик на оперативни летателни решения, които обслужват повече от 400 авиокомпании и клиенти на авиационни услуги. Продуктовата гама на Navtech включва аеронавигационни карти, навигационни данни и характеристики на въздухоплавателни средства, както и решения за планиране на екипажа. Тези продукти директно подкрепят милиони полети всяка година и максимизират ефективността, намаляват разходите и гарантират спазването на редица национални и международни правила за безопасност на клиентите. Корпоративният щаб на Navtech се намира в технологичния център Waterloo в Онтарио, Канада, със сателитни офиси в Лондон и в целия свят.

Link: www.navtech.aero

За Airbus Group
Airbus Group е световен лидер в аеронавтиката, космоса и свързаните с тях услуги. През 2015 г. групата - включваща Airbus, Airbus Defence и Space и Airbus Helicopters - генерира приходи от 64,5 милиона € и разполага с работна сила от около 136 600 професионалисти.

 

Станете почитател на Класа