WIZZ AIR обявява нова база, седем нови маршрута в Кутаиси

– Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, обяви днес, че от септември започва полети от нова база на международното летище в Кутаиси David the Builder Kutaisi International Airport с един самолет A320 до седем нови линии в Европа.
Wizz Air ще стартира два пъти седмично с полети от Кутаиси до Берлин Шонефелд, Мюнхен Меминген, Милано Бергамо, Дортмунд, Ларнака и София, докато обслужването между Кутаиси и Солун ще бъде три пъти седмично. С тези нови маршрути, мрежата на Wizz Air от Грузия, обхваща 11 линии до 8 държави. Цените започват от EUR 24.99.
Кутаиси, известен с многобройните си градини и озеленени улици, е вторият по големина град в Грузия. Емблематична забележителност от 11век е катедралата Bagrati Cathedral, която е обект от културното наследство на ЮНЕСКО. Wizz Air започна да лети от Кутаиси през 2012 и е превозила над 500,000 пътници за този период.
Детайли, свързани с обявяването на базата бяха представени по време на пресконференцията днес в Тбилиси от вицепремиера и министър на икономиката и устойчивото развитие на Грузия Димитри Кумсишвили и корпоративния директор на Wizz Air Оуен Джонс.
WIZZ AIR НАЙ-НОВИ ЛИНИИ АТ ГРУЗИЯ:

Линия                                                                Ден                                 Начало                                  Цени от*
Kутаиси – Берлин                                 понеделник, петък             23 септември 2016       EUR 39.99
Kутаиси – Mюнхен Меминген             понеделник,петък               23 септември 2016      EUR 39.99
Kутаиси – Mилано Бергамо               сряда, неделя                        25 септември 2016      EUR 39.99
Kутаиси – Дортмунд                              сряда, неделя                       25 септември 2016      EUR 39.99
Kутаиси – Солун                                    вторник, четвъртък, събота 24 септември 2016      EUR 29.99
Kутаиси – Ларнака                               вторник, събота                       24 септември 2016       EUR 24.99
Kутаиси – София                                      вторник, събота                     24 септември 2016       EUR 29.99

Оуен Джонс, корпоративен директор на Wizz Air, каза: "Много сме развълнувани, че сме част от икономическото развитие на Кутаиси, не само от гледна точка на културата и туризма, но и на бизнеса и производството. Wizz Air вярва, че инвестицията в Грузия с еден самолет Airbus А320 и с нает в базата екипаж ще донесе икономически дивиденти за бизнес и производство за Грузия и за Wizz Air. Ние знаем колко е важно достъпното пътуване със самолет за икономическото развитие на региона, което е страничен резултат от оперативността на WIZZ във всички наши основни градове. Откриването на база тук подчертава нашия ангажимент да осигуряваме на хората на Грузия високо качество, нискотарифно обслужване и все повече, и повече градове из Европа. "
Димитри Кумсишвили вицепремиер и министър на икономиката и устойчивото развитие на Грузия каза: "В резултат на ползотворното и широко сътрудничество, ние сме горди да поздравим Wizz Air, един от най-големите нискотарифни превозвачи в Европа, за откриване на базата на международното летище в Кутаиси, което е първото нискотарифно летище в региона. Ние сме уверени, че международното летище Кутаиси ще бъде успешна и продуктивна база за оперативността на Wizz Air, която ще подкрепи развитието на туризма в Грузия и ще даде нови възможности на грузинските туристи да пътуват до Европа на достъпни цени. Базата на Wizz Air ще създаде нови работни места за специалисти в индустрията и положително въздействие върху авиационната индустрия като цяло. "
Wizz Air наскоро бе обявена за „Value Airline of the Year" за 2016 от редакторите на Air Transport World, едно от водещите авиационни списания.

За Wizz Air

Wizz Air е най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, която оперира с флот от 66 самолета Airbus А320 и A321 като предлага над 400 линии от 24 бази, свързващи 119 дестинации, между 38 държави. В екипа на Wizz Air над 2 600 авиационни професионалисти предоставят отлично обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитан избор за над 19.2 милиона пътници през 2015. Wizz Air е листван на London Stock Exchange с тикер: WIZZ и е включена във FTSE 250 и FTSE All-Share Indices

King David the Builder Kutaisi International Airport
Международното летище Кутаиси е собственост и изцяло управлявано от United Airports of Georgia LLC, дружество към Министерство на икономиката и устойчивото развитие на Грузия. Летището е възстановено през 2012 г. и е първото международно в региона, предлагащо рентабилни услуги на авиокомпании. През последните три години, международно летище Кутаиси е обслужило над 600.000 пътници.
* в една посока, с включени данъци и задължителни такси

 

Станете почитател на Класа