Airbus подкрепя глобално споразумение за CO2 стандарт

Airbus приветства стандарта за CO2 емисии за търговски самолети, предложен от Международната организация за гражданска авиация (ICAO), авиационния комитет за опазване на околната среда (CAEP) на 8-ми февруари 2016 г. в Монреал, Канада. Споразумението на ICAO "CO2 стандарт " е резултат от дейността на работна група от експерти от правителствата и наблюдатели, и ще бъде одобрен по-късно тази година от Съвета на ICAO.

Целта на този стандарт за сертифициране е да се намали отделянето на CO2 емисии от авиацията чрез насърчаване на въвеждането на гориво-ефективни технологии в разработването на самолети, подмяната на по-старите машини с по-нови и по-ефективни. Това е част от по-всеобхватни действия, насочени към преодоляване на въздействието на авиацията при изменението на климата, включващи подобрения в извършването на полетите, внедряване на устойчиви реактивни горива, намаляване на шума и други емисии, заедно с развитието на глобален пазар, базиран на договорените мерки за авиация от Общото събрание на ICAO през октомври 2016.

Airbus инвестира значително в подобряването на екологичните показатели на своите продукти и услуги, последователно достигайки до най- ефективния екологичен самолет на пазара, който посреща и надхвърля изискванията на околната среда. A320neo намалява емисиите на CO2 с 15%, нараствайки до 20% до 2020 г.; A350 XWB намалява въглеродните емисиите с 25% в сравнение със самолета, който замества. През 2017 г., A330neo ще предложи намаляване с 14% на CO2 емисиите, а А380, който е в експлоатация от 2007 г. насам, показва намаляване с 40% на CO2 емисиите в сравнение с предишното поколение големи самолети. Airbus ще продължи да се стреми да удовлетворява и да надминава амбициозните изисквания за отделянето на емисии както за настоящите, така и за бъдещите самолети.

Базиран в Тулуза, Франция, Airbus е водещ производител на търговски самолети с най-съвременното, пълно и ефективно семейство, които варират в капацитета от 100 до над 500 места. С назначени повече от 55,000 души, Airbus е шампион в иновативните технологии и има проддени над 16 300 самолета на повече от 400 клиенти по целия свят.

 

Станете почитател на Класа